“Jogsi mindenek előtt”

Motorjogsi kategóriák

 korlátlan A jogosítvány  A2 jogosítvány  A1 jogosítvány  segédmotor jogosítvány AM  motor jogosítvány
     "A" kategória         "A2" kategória       "A1" kategória      "AM" kategória      Kategóriaváltás

                                                                     "A1B" (B 125) jogosítvány

* FIGYELEM!
A táblázatban szereplő életkor betöltése előtt 6 hónappal már beiratkozhatsz elméleti tanfolyamra, 3 hónappal előtte már tehetsz KRESZ vizsgát. Gyakorlati vizsgára leghamarabb csak az előírt életkor betöltése napján mehetsz (kivéve "AM" - moped kategória, ott a forgalmi vizsga van korhoz kötve, tehát addig még a Jk vizsgát is megcsinálhatod).

Kategória Életkor (év) Motor Elmélet (ó) Gyakorlat (Jk+F+Fv) (ó) Vizsgák
A
24*
korlátlan teljesítményű motorkerékpár, továbbá a 15 kW-ot meghaladó teljesítményű motoros tricikli
22
27 (10+16+1)
K, Jkv, Fv
A2
18*
motorkerékpár max. 35 kW, 0,2 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányig ÉS amelyet nem kétszer akkora teljesítményű járműből alakítottak át
22
17 (6+10+1)
K, Jkv, Fv
A1
16*
max. 125 cm3, max. 11 kW ÉS max. 0,1 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányú motor, továbbá motoros tricikli, amely teljesítménye a 15 kW-ot nem haladja meg
22
17 (6+10+1)
K, Jkv, Fv
A1B
("B125 jogosítvány")
-
max. 125 cm3, max. 11 kW ÉS max. 0,1 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányú motor, továbbá motoros tricikli, amely teljesítménye a 15 kW-ot nem haladja meg
3
2 (1+1)+1
K, Fv
AM
14*
2, 3 vagy 4 kerekű, max. 50 cm3 belsőégésű vagy külső gyújtású motor vagy max. 4 kW egyéb motor hajtja, tervezési végsebessége max. 45 km/ó, saját tömege max. 350 kg (segédmotor, robogó, moped)
16
11
(4+6+1)
K, Jkv, Fv

K = Kresz vizsga, Jk = Járműkezelés, Jkv = Járműkezelési vizsga, F = Forgalom, Fv = Forgalmi vizsga

Az első kresz vizsgánál kötelező a 8 ált. vagy magasabb iskolai végzettséget igazoló eredeti okirat bemutatása!
A beiratkozástól számítva 9 hónapon belül kresz vizsgát kell tenni, a beiratkozástól számított 12 hónapon belül a vizsgának sikeresnek kell lennie, ellenkező esetben a teljes tanfolyamot meg kell ismételni és díját befizetni, jogszabály szerint!
Sikeres kresz vizsgától számított 2 éven belül sikeres forgalmi vizsgát kell tenni, különben a teljes addigi tanfolyam, vizsgák és díjak elvesznek, jogszabály szerint!

Orvosi alkalmassági vizsgálat - Csak akkor szükséges, ha még nincs semmilyen jogsid. Moped kategóriánál NEM KELL.
BÁRMELYIK felnőtt körzeti orvosnál vagy iskolánk orvosánál is megcsinálhatod 7.300 Ft-ért.

Elsősegély tanfolyam és vizsga - Külsősöknek is - Csak akkor kell, ha még nincs semmilyen jogosítványod vagy ha a legkésőbb megszerzett jogosítvány kategóriádat 1984. 01. 01-e előtt szerezted meg.
Elsősegély tanfolyamot minden héten tartunk szombat délután, ill. vasárnap. Elsősegély vizsgát minden héten szombat délelőttre szervezünk.
Iskolánkban az elsősegély tanfolyam csak az elsősegély vizsgával együtt végezhető. Az elsősegély tanfolyam ára a vizsga díjával együtt a motoros iskola tanulóinak és külsősöknek egyaránt 29.500 Ft, amit a tanfolyamra való jelentkezéskor tudsz rendezni.

Ha még nem tudod melyik motor kategória lenne számodra megfelelő, gyere ki a tanpályára és próbáld ki a gépeket, hogy könnyebb legyen a döntés.
A gyakorló motorok képeit itt nézheted meg.