“Jogsi mindenek előtt”

"A1B" (B125) jogosítvány

A1 B jogosítvánnyal - 125 ccm motor B kategóriával.
Érvényes "B" kategóriás jogosítvánnyal kezdheted el a könnyített "A1" kategóriás motoros tanfolyamot, amellyel max. 125 cm3 és 11 KW motorteljesítményt meg nem haladó kétkerekű motorkerékpárt vezethetsz.
Óraszámok: 3 elméleti óra, 2 gyakorlati óra (1 alap-, 1 főoktatás) + 6 gyakorlati óra.
Vizsgák: KRESZ vizsga, forgalmi vizsga (összevont műszaki, rutinpályás és forgalmi vizsga). Ennél a kategóriánál a gyakorlati oktatáson az elméleti képzés után, még a sikeres KRESZ vizsga előtt is részt lehet venni.

A beiratkozáshoz hozd magaddal:
- személyi ig. és lakcímkártyád
- jogosítvány fénymásolatod (INGYEN helyben is elkészíthető)
- tandíj első részletét, azaz 48.000 Ft-ot

Iskolánkban automataváltós motorral is tudsz gyakorolni és vizsgázni, felár nélkül. Ha automata motorral vizsgázol, akkor csak automata motort vezethetsz a megszerzett jogosítványoddal. (Bejegyzés kerül a vezetői engedélybe.)

Az A1B kategóriás (B 125) jogosítvány ára most + 6 akciós gyakorlati órával 103.500 Ft tandíj + 15.600 Ft vizsgadíjak = 119.100 Ft helyett csak 115.100 Ft.
A tantermi KRESZ tanfolyam mellé teljes online tan- és tesztanyagot biztosítunk számodra.
Gyere, jelentkezz!

Pótóra díj 6.500 Ft/óra.
Ha saját motorral gyakorolsz és vizsgázol, akkor a rutin pótórákért NEM KELL fizetned.
A motoros gyakorlás és vizsgák idejére az oktatómotort, bukósisakot és kesztyűt biztosítjuk.

Suzuki TU125 A1 B-vel jogosítvány

A 125 ccm egyszerűsített A1 B-vel jogosítványt nálunk Yamaha SR125 motorokon, ill. automata váltós Honda PCX-en szerezheted meg. Az első típus egy jól dönthető, alacsony súlypontú és üléspozíciójú kis chopper, a második modern, kényelmes, jól dönthető és stabil nagyrobogó.
Képgaléria

 

Ha "A1B" (B 125) jogosítványt, vagyis egyszerűsített A1(125 ccm) motor kategóriát csinálsz B jogosítvánnyal, az alábbiakat mindenképpen olvasd el!
A részleteket az NKH által kiadott "A1 B-vel Tantervi és vizsgakövetelmény"-ből idéztük. Hatályos 2012. március 1-től.


"Az oktatás megkezdése előtt célszerű a tanulók által hozott ismereteket felmérni ..."
Mérd le tudásod most online KRESZ tesztjeinkkel!

"A közlekedési alapismeretek vizsga (vagyis KRESZ vizsga) ismeretanyaga megegyezik az "A1" alkategóriás tanfolyam ... ismeretanyagával."
Tudnod kell, hogy az A1 kat. anyaga megegyezik az A kat. anyagával, vagyis Neked is a teljes A korlátlan kategória anyagából kell vizsgáznod!

2012-től a motoros oktatás és vizsgák során kötelező a protektoros hosszúnadrág (nadrágba vagy nadrágra illeszthető térdprotektorral), protektoros dzseki (dzsekibe vagy dzsekire illeszthető könyök- és gerincprotektorral), és protektoros kesztyű használata.
Iskolánk a forgalmi vizsgára biztosítja ezeket a felszereléseket, ill. ajándék törzsvásárlói kártyánkkal több motoros üzletben is megveheted kedvezményes áron.

"A forgalmi vezetés vizsga során a vizsgázónak
- a vizsga elején el kell végeznie a jogszabályban kötelezően előírt, a járművön végrehajtandó ellenőrzéseket, elindulás előtti teendőket (ez az A1, Akorl, A kat. műszaki vizsgájának nagy része, amit így meg kell tanulnod a gyakorlati órák során),
- a jelen vizsgakövetelményekben meghatározott technikai manőverezési feladatokat sikeresen végre kell hajtania a vizsgapályán (ez az A1, Akorl, A kategóriák "rutinvizsgájának" 2 feladata, amit így meg kell tanulnod a gyakorlati órák során),
- a feladatul kapott vizsgaútvonalon elindulva a szakoktató tájékoztatása, útirány meghatározása alapján a forgalmi szabályok betartása mellett önállóan kell a közúti forgalomban járművet vezetnie ..." (Forgalmi vizsga sikertelenségét okozó hibák)

"Önálló, a biztonságos közlekedésre való alkalmasság elbírálása szempontjából azonban nem lehet különbséget tenni a között, hogy a motorkerékpár-vezető jelölt érvényes "B" kategóriás vezetői engedélye birtokában egy egyszerűsített képzésben való részvétellel, vagy pedig más, az előírásoknak megfelelő képzéssel készült fel, ezért ezen képzés során kiemelt jelentőséggel bír a szakoktató azon szerepe, hogy az egyes feladatok elvégzésénél - különösen a vezetési gyakorlatnál - milyen ütemben és mértékben lép tovább a következő szintre."

"Amennyiben a tantervben előírt minimális óraszám igénybe vételével a tanulót nem lehetett felkészíteni az önálló és biztonságos közlekedésre, és ennek megfelelően a vizsgaérettsége sem megfelelő, úgy az általános közlekedésbiztonsági elvárások és a tanuló saját balesetvédelme érdekében további oktatási órákat kell a szükséges mértékben beiktatni."

"A vezetési gyakorlat főoktatási részét a szakoktató a tanuló részére akkor taníthatja, ha meggyőződött arról, hogy a tanuló rendelkezik a motorkerékpár kezelésének a közúti forgalomban történő részvételhez szükséges magabiztossággal."